Dostupni linkovi

NJUJORK/ KROFORD


Predstavnici pet stalnih clanica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - Sjedinjene Drzave, Velika Britanija, Kina, Rusija i Francuska – razmatra u ponedeljak vecce zahtev libanske vlade da se tekst americko-francuske rezolucije o prekidu sukoba na Bliskom istoku, dopuni delom koji ce predvidjeti povlacenje izraelskih snaga s juga Libana. Americki predsednik Dzordz Buss (George W. Bush) izjavio je danas da zeli da sto pre bude usaglasena ovaj dokument u cilju zaustavljanja nasilja. On je pozvao Iran i Siriju da obuzdaju Hezbolah.
"Rezolucija Saveta bezbenodsti ima za cilj da osigura uklanjanje glavnog povoda za rat – cinjenice da je Hezbolah u Libanu drzava u drzavi. Hezbolah je oruzani pokret koji je izazvao krizu. Dakle, kakva god na kraju bila rezolucija, ona se mora odnositi na glavni uzrok krize," izjavio je americki predsednik.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG