Dostupni linkovi

logo-print

BEJRUT


Najmanje 8 osoba je poginulo, a 24 ranjeno vecceras u izraelskom vazdussnom napadu na gusto naseljeno predgradje Bejruta, saopsstila je libanska policija. Uporisste Hezbolaha u oblizznjem Haret Hreiku sravnjeno je sa zemljom u dosadassnjim izraelskim napadima.
U danassnjem napadu, unisstena je stambena zgrada i spasilaccke sluzzbe pokussavaju da rasscciste russevine kako bi eventualno pronassle zatrpane ljude.
Izraelska avijacija je oborila i naoruzzanu bespilotnu letilicu Hezbolaha na libansko-izraelskoj granici. To je trecci pokussaj Hezbolaha u poslednje dve godine da na izraelsku teritoriju possalje ovavku letilicu, saopsstile su vlasti u Jerusalimu.
Izraelska avijacija je u medjuvremenu nastavila udare i na polozaje s kojih je Hezbolah sinoc i jutros ispaljivao rakete na sever Izraela. Libanski premijer Fuad Siniora rekao je da je u danasnjem napadu izraelskih aviona na selo Houlu, poginulo jedan civil a ne 40 civila, kako se prethodno strahovalo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG