Dostupni linkovi

SINJ


Pobednik ovogodišnje 291. sinjske alke je Ante Poljak sa devet punata, kojem je darove pokrovitelja, predsednika Stjepana Mesića uručio njegov izaslanik general pukovnik Mladen Kruljac.
Sinjska alka ove je godine nakon pet godina ponovno dobila pokroviteljstvo ssefa države.
Pokroviteljstvo predsednika Mesića, dodao je, znak je odmicanja Sinjske alke od politike. "Kad to kažem, mislim prije svega na dnevnu politiku koja je Alku koristila za uske političke interese, neretko je suprotstavljajući opsstim interesima", istakao je Mladen Kruljac.
Alkarski vojvoda Ivan Čikara je završio odavanjem poštovanja svim bivšim alkarima i alkarskim vojvodama, posebno ističući svog prethodnika Mirka Norca, koji se nalazi u zatvoru zbog ratnog zloccina, nakon čega se prolomio snažan pljesak. Zbog Norccevog cclanstva u Viteskom alkarskom drusstvu, Sinjskoj alci nije prisustvovao nijedan strani ambasador u Hrvatskoj.
Ovogodišnji pobednik Ante Poljak u sve tri utrke pogodio je u centar, što se nije dogodilo u posljednjih sto godina. Ima 50 godina i takmicci se od 1976., a na dužnosti je upravitelja alkarske ergele.
XS
SM
MD
LG