Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Ministar pravde u Vladi Srbije Zoran Stojković kazao je za Radija Slobodna Evropa da bi sudski organi Republike Hrvatske trebalo da pokrenu istragu povodom video-snimka iz dokaznog materijala haškog tužilaštva, na kome se vidi kako se 7. i 8. avgusta 1995. godine, sa srpskim vojnicima i civilima obračunavaju pripadnici hrvatske paravojne formacije "Crne mambe" i pripadnici odreda "Hamze" Armije BiH. Ovaj video zapis prikazan je u petak na Teelviziji B92 a potom i na joss nekoliko beogradskih televizija.
Ministar unutrassnjih poslova Srbije Dragan Joccich izjavio je Kada je objavljen snimak o zloccinima SSkorpiona protiv 6 bossnjacckih civila, izdao je naredjenje i policija je, u najkrachem roku, sve lissila slobode. "Sada kada sam gledao snimak kako se na zloccinaccki naccin ubijaju Srbi prognanici sa punim pravom mogu da izjavim da occekujem da se u najkrachem roku ovi zloccinci pohapse", kazao je agenciji Beta.
Joccich je istakao da ukoliko izostane odluccna akcija hapssenja onda che biti jasno da je "recc je o sauccesnisstvu".
Za sada nema zvaniccnih reakcija iz Zagreba i Sarajeva.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG