Dostupni linkovi

logo-print

TEHERAN


Iranski nuklearni pregovaracc Ali Laridzzani izjavio je danas da che ta zemlja prossiriti, a ne obustaviti, obogachivanje uranijuma, uprkos rezoluciji Saveta bezbednosti UN kojom se od Teherana zahteva da zaustavi nuklearni program do 31. avgusta ili che toj zemlji biti uvedene politiccke i ekonomske sankcije.
Laridzzani je nazvao rezoluciju Saveta bezbednosti UN usvojenu prossle nedelje "nelegalnom" i rekao da Iran neche posstovati rok koji se zahteva tom rezolucijom. On je kazao i da Teharan nije prekrssio svoje obaveze iz ugovora o
zabrani ssirenja nuklearnog oruzzja Iranu i da UN nemaju pravo da zahtevaju od te zemlje obustavljanje obogachivanja uranijuma.
Iranski pregovaracc ocenio je da je rezolucija Saveta bezbednosti "u suprotnosti" sa paketom predloga koje su Kina, Rusija, SAD i "evropska trojka" u junu predstavile Teheranu, kako bi ubedile iranske zvaniccnike da obustave nuklearni program.
On je potvrdio da che Iran formalno odgovoriti na taj paket predloga 22. avgusta.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG