Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Hrvatski novinar Domagoj Margetić, koga je Haški tribunal zbog objavljivanja identiteta zaštićenog svedoka optužio u proleće prošle godine za nepoštovanje tog suda, jutros je na Županijskom sudu u Zagrebu odbio da primi nalog Tribunala kojim mu se zabranjuje objavljivanje spiska zaštićenih svedoka u procesu hrvatskom generalu Tihomiru Blaškiću.
Margetić je kao razlog za odbijanje primanja naloga naveo da Županijski sud u Zagrebu nije proverio ustavnost i zakonitost naloga Haškog tribunala.
On je objavljivao spiskove zaštićenih svedoka i tekstove vezane za rad Tribunala na svojoj internet stranici čiji je server bio u Hrvatskoj, ssto vlasti nisu spreccile. Zatim je objavljivao slične sadržaje preko servera u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je i ta stranica blokirana pre dva dana i to po nalogu Haškog tribunala.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG