Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB / BEOGRAD / BANJA LUKA


Širom Hrvatske danas i sutra se obeležava jedanaesta godišnjica akcije "Oluja" i vraćanja kontrole nad područjima koja su od 1991. do 1995. kontrolisale snage pobunjenih Srba.
Centralna svečanost je sutra u Kninu. Saopšteno je da će prisustvovati najviši zvaničnici Hrvatske, predsednici Države, Parlamenta i Vlade Stjepan Mesić, Vladimir Šeks i Ivo Sanader.
U Beogradu i u Banja Luci je danas održano više skupova i pomena žrtvama akcije "Oluja".
U Crkvi sv. Marka u Beogradu parastosu žrtvama su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica i gotovo čitava vlada.
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica je poručio da neće biti nikada zaboravljena "ona strašna kolona prognanika od Knina do Beograda koja trajno svedoči o velikom i nekažnjenom zločinu."
"Kada se pod pretnjom uništenja protera celi jedan narod, jasno je da se najvećim delom posledice ove velike tragedije nikada ne mogu ispraviti", isticce se u saopsstenju srpskog premijera Vojislava Koštunice.
Predsednik Srbije Boris Tadić je izjavio da Hrvatska i Srbije "zarad bolje budućnosti moraju na efikasniji način da rešavaju pitanje prognanih Srba".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG