Dostupni linkovi

logo-print

JERUSALIM


Izrael che nastaviti da se bori protiv gerilaca Hezbolaha na jugu Libana sve dok se u toj oblasti ne rasporede jake medjunarodne snage, izjavio je izraelski premijer Ehud Olmert za Rojters. On je rekao da zzeli da mirovne snage imaju mandat koji che obuhvatiti primenu rezolucije UN kojom se poziva na razoruzzanje Hezbolaha i dodao da je izraelska ofanziva vech unisstila vechi deo vojnih kapaciteta tog pokreta.
Izraelska avijacija bombardovala je u medjuvremenu okolinu grada Balbeka na istoku Libana i tom prilikom ubila najmanje 12 civila, tri libanska vojnika i zarobila 5 pripadnika Hezbolaha. Medjutim, vodjstvo Hezbolaha je to demantovalo, saopsstavajucci da su njeni pripadnici napali jutros izrelsku oklopnu jedinicu na granici sa Libanom i tom prilikom usmrtile nekoliko izraelskih vojnika i unisstile dva tenka.
Istovremeno, Hezbolah je je ispalio oko 70 raketa na gradove u severnom Izraelu. Tom prilikom povredjeno je 14 osoba.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG