Dostupni linkovi

BEOGRAD


U Srbiji prvi put postoji politička volja za hapšenje Ratka Mladića, ali će tek način sprovođenja vladinog Akcionog plana pokazati da li su vlasti Srbije zaista rešene da ga uhapse, izjavila je glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte.
Rekla je u intervjuu objavljenom jutros u beogradskim "Večernjim novostima" da je predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica do kraja aprila kada je bio rok za Mladićevo izručenje Tribunalu mislio da će uspeti da ga nagovori da se preda i da joj zato nije govorio da će uhapsiti Mladića već da će joj ga "dati".
"Sećam se samo da mi je čvrsto stegao ruku i rekao mi da će mi dati Mladića i da će Mladić biti u Hagu.", rekla je Karla del Ponte
Glavna tužiteljka Haškog tribunala je ocenila u intervjuu "Večernjim novostima" kao skandal odluku Tribunala da pusti bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja (Ramush) na na slobodu do početka suđenja i da mu dopusti da se bavi politikom.
"Ne znam zašto su sudije prihvatile argument UNMIK-a da bezbednost na Kosovu zavisi od Haradinaja. To je za mene misterija", rekla je Karla Del Ponte u inervjuu objavljenom u subotu u "Večernjim novostima".
XS
SM
MD
LG