Dostupni linkovi

Nema odmora za crnogorske poslanike


Osim što neće imati prilike da se odmori, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Miodrag Iličković, poznat i kao vinogradar, neće imati vremena ni za berbu u Crmnici:

„Propašće vinogradi radi kampanje. Ova cijela godina je bila samo biranje. Ja ne znam misli li ovaj narod što pit'“.

RSE: Znači, ni odmor, ni vinogradi ove godine?

ILIČKOVIĆ: Ništa. Kada su bili najveći radovi u vinogradu bio je referendum, a sad kad će bit berba, sad su opet izbori. Ja stvarno ne znam misli li ovaj narod pit’ što.

RSE: Ima „Plantaže“.

ILIČKOVIĆ. Misle li oni nas puštit’ da radimo? Ustvari, ja mislim da bi oni više voljeli da ja radim oko vinograda, nego da idem u kampanju.

RSE: A odmor?

ILIČKOVIĆ: Nema odmora. Ove godine su nastradali birači. Ne mogu niđe pobjeći od nas. Evo, još ovoga puta pa ćemo ostavit narod na mir.

Predsjednik Građanske partije Krsto Pavićević kao i većina poslanika žali se da mu je ove godine odmor, koji obično provodi negdje u Crnoj Gori, poremetio predsjednik Filip Vujanović:

„Zahvaljujući dragom Predsjedniku Republike ovoga puta ja neću niđe na odmor, odnosno provešću ga radno u Podgorici i ostalim crnogorskim gradovima u pripremi izbora koji se dešavaju u Crnoj Gori 10. septembra“.

RSE: Jeste li imali plan da idete negdje na odmor?

PAVIĆEVIĆ: Htio sam poći do primorja nekih neđelju dana. Možda gore na sjever nekih sedam dana. Imam kuću na pod Durmitor, tako da pođem i tamo da odmorim.

Iako im možda većina zavidi jer žive na moru, Kotoru i Ulcinju, poslanici Dragica Perović iz Demokratske srpske stranke i Mehmed Barthi iz Demokratskog saveza Albanaca, kažu da ni tu pogodnost ne mogu da koriste:

„Materijalna situacija svih nas je takva da mi ne možemo planirati nešto ekstra a posebno ne inostranstvo. Rado bih išla u inostranstvo, lično volim putovanja, ali to je sada samo na papiru. Mogu da maštam, da raširim neke mape svijeta i da u sobi putujem. Inače sam i neki prokleti tip ne znam da se odmaram.“

RSE: Pošto živite u primorskom gradu koristite znači samo tu pogodnost i ništa više?

BARDHI: Mogu reći nešto drugo. Čak ne koristimo ni tu pogodnost. Samo mi koji smo tu najmanje koristimo tu pogodnost, a najviše nekako koriste oni koji dolaze i mi nekako kao da nemamo vremena i kad nema toliko zauzetosti kao što su sada ovi izbori.

I Daliborka Pejović iz Demokratske partije socijalista ove je godine prekrižila ljetovanje na koje nikad ne ide u inostranstvo, jer to ne može sebi da priušti, ali će odmor, ako ostane vremena, da koristi u postsezoni koja će doći taman nakon izbora:

„Tada ću pokušati da pobjegnem što dalje odavde, a gdje, vidjećemo. Zavisno od mogućnosti, naravno“.

RSE: Inostranstvo?

PEJOVIĆ: Ne. Ja za to rijetko kada imam para. Ustvari, skoro nikada. Moja putovanje u inostranstvo su vezana isključivo za posao.

Džavid Šabović iz Socijaldemokratske partije, kaže da će zbog izbora ove godine morati da prekrši obećanje dato supruzi:

„Ove godine sam obećao ženi, moraću je prevariti. Ja je samo varam u ovom smislu, ne, daleko bilo, u onom drugom “.

RSE: Gdje ste bili obećali?

ŠABOVIĆ: Nijesam tako daleko, tu idem na naše primorje shodno dubini džepa, normalno.

RSE: Inače, inostranstvo? Zbog dubine džepa rijetko!?

ŠABOVIĆ: To čak ni u podsvjesti. To čak ne smijem ni obećati. Ona se na to navikla, iako je ljekar specijalista, a ja direktor Centra za kulturu mogli bismo sebi da možda zimi uštedimo malo i priuštimo to, ali nijesmo se navikli.

RSE: Ne umijete da štedite?

ŠABOVIĆ: Ne umijemo. Al sad bi neko rekao da sam rasipnik, taman posla. Dva sina, jedan je student, drugi maturant. Prohtjevi, zahtjevi. Hoće onaj auto, hoće šetnju, izlaske, hoće svako veče do tri, četiri sata. To se odmah osjeti.

RSE: Idu li oni na odmor?

ŠABOVIĆ: Ne. Oni su odavno digli ruke od nas.
XS
SM
MD
LG