Dostupni linkovi

logo-print

BEJRUT/JERUSALIM/NJUJORK


SAD stavile su veto na rezoluciju Saveta bezbednosti koju su predlozzile arapske zemlje o osudi Izraela zbog napada na Liban. Deset zemalja je podrzzalo ovaj dokument dok su se ccetiri zemlje uzdrzzale od glasanja. Savet bezbednosti cce na zahtev Libana razmatati u petak eskalaciju nasilja na Bliskom istoku.
Izraelsske trupe ponovo su napale medjunarodni aerodrom u Bejrutu i vojne baze u ovoj zemlji, blokirajucci istovremeno i njenu obalu.
Izraelski ratni avioni bacili su vecceras hiljade letaka na juzzno predgradje Bejruta, u kojima upozoravaju stanovnike da ne prilaze objektima u kojima se nalaze pripadnici Hezbolaha.
Cilj ovih operacija je, kako je saopssteno u Jerusalimu, spreccavanje Hezbolaha da prebaci dva oteta izraelska vojnika u Iran. Teheran je negirao da je planirao takvu akciju. U danassnjim izraelskim operacijama poginulo je 53 civila.
Recc je o najzzessccim napadima Izraela na Liban u poslednjih Libanska ministrica za socijalna pitanja Naila Mouawad izjavila je da bi dvojicu otetih vojnika trebalo vratiti Izraelu. Ona je izjavila za BBC kako vlada nije upoznata s operacijom Hezbollaha i ne podrzava je, ali da ona nije opravdanje za izraelske akcije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG