Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Predsedavajucci Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Rene van der Linden pozvao je danas na hitne reforme u cilju jaccanja državnih institucija.
On je obraccajucci se poslanicima oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine rekao poccetak procesa približavanja EU pokazuje da su trenutno institucije preslabe da bi omoguccile BiH njenu dalju integraciju u Evropu.
Tokom rasprave koja je usledila, poslanici iz bošnjacckih politiicckih stranaka pozdravili su zalaganje Saveta Evropa za korenite promene u BiH. Mejtuim, srpski poslanici se žustro reagovali optuživši najstariju evropsku instituciju da je junskom rezolucijom pokušala destabilizovati BiH.
Van der Linden je odbacio kritike da je Rezolucija bila destabilizujucca, jer u Savetu Evrope gledaju na BiH kao celinu. Odbacio je i moguccnost referenduma o otcepljenju RS-a, a na kraju je naglasio da iako Rezolucija nije pravno obavezujucca, ona predstavlja jasnu politiccku poruku Saveta Evrope.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG