Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Predsednik Srbije Boris Tadich doputovao je jutros, na poziv hrvatskog predsednika Stjepana Mesicha, u jednodnevnu zvaniccnu posetu Hrvatskoj, prvu od razdvajanja Srbije i Crne Gore. Tadich che se, osim sa svojim domachinom Mesichem, sastati i sa politicckim i kulturnim predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.
Tadich che se susresti i sa predstavnicima nekoliko hrvatskih preduzecha, dok je za posle podne planirana poseta Kninu.
Iako u sluzzbenoj najavi posete nisu precizirane teme o kojima che Tadich razgovarati sa svojim domachinima, nezvaniccno se procenjuje da che u razgovorima biti razmenjena iskustva oko zajednicckog stratesskog cilja za obe zemlje, a to su evroatlantske integracije i ulazak u Evropsku uniju i NATO.
Raspravljache se, takodje, o preostalim otvorenim pitanjima poput neressenog statusa granice, povratku izbeglih i pitanjima nestalih osoba sa obe strane, kao i o statusu nacionalnih manjina.
Predsednik Srbije u Hrvatsku stizze iz posete Crnoj Gori, a posle Zagreba posetiche i Bosnu u Hercegovinu i Makedoniju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG