Dostupni linkovi

logo-print

PARIZ


Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Drasskovich rekao je danas u Parizu da "evropska svetla u Srbiji" mozze da pogasi samo nasilna odluka mochnih da na teritoriji Srbije proglasi nezavisnu drzzavu Kosovo.
Govorechi danas o spoljnoj politici Srbije na plenarnom zasedanju Interparlamentarne skupsstine Zapadnoevropske unije (ZEU) u Parizu, Drasskovich je rekao da bi proglassenje nezavisnog Kosova Srbi u celom svetu dozziveli kao nacionalno ponizzenje, dodajuchi da bi na takvom osechanju tessko bio moguch evroentuzijazam u Srbiji. SSef diplomatije je upozorio da bi u tom sluccaju vlast u Srbiji verovatno preuzele "retrogradne snage", ccime bi sadassnja spoljna
politika Srbije, koja je usmerena ka evro-atalanskim integracijama, bila dramaticcno promenjena i da bi ceo region dozziveo opasne promene.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG