Dostupni linkovi

NJUJORK


U Njujorku che danas biti odrzzana sednica Ssaveta bezbednosti (SB) UN posvechena stanju na Kosovu, na kojoj che o ostvarivanju standarda govoriti odlazechi ssef UNMIK-a Soren Jesen Petersen. On je najavio da che SB izvestiti o napretku u pokrajini, naglassavajuchi da se stanje na Kosovu poboljssalo, nakon izbora nove upravljaccke garniture u privremenim institucijama.
Stavove vlasti u Beogradu o Kosovu, ambasadorima zemalja cclanica SB UN, preneche predsednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rasskovich Ivich. Ona je izjavila beogradskim medijima da che na sednici SB upozoriti na moguchnost "domino efekta" i destabilizacije ccitavog Balkana i drugih delova Evrope, ako Kosovo dobije nezavisnost.
Na danassnjoj sednici, predstavnici zemalja cclanica SB, prvi put che biti informisani o toku direktnih pregovora Prisstine i Beograda, pokrenutih u februaru ove godine u Beccu.
Nakon danassnje sednice SB, trebalo bi, prema najavi Martija Ahtisarija, sredinom ili krajem jula, occekivati otvaranje direktnog dijaloga Prisstine i Beograda o buduchem statusu Kosova.
XS
SM
MD
LG