Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Evropska Unija ce u nastavku samita u petak usvojiti Deklaraciju o zapadnom Balkanu u kojoj se navodi da EU zzeli "punu integraciju miroljubive i napredne Srbije" u porodicu evropskih nacija, uz naglasak da je to od kljuccne vazznosti za stabilnost regiona. U ovom dokumentu se ukazuje i da cce pregovori sa Srbijom o sporazumu o stabilizaciji i pridruzzivanju biti obnovljeni ccim Beograd ispuni uslov pune saradnje sa Hasskim. Takodje se navodi da che EU i njene cclanice razvijati saradanju sa Crnom Gorom kao suverenom drzzavom.
Sefovi diplomatija Evropske unije (EU) dogovorili su se u cetvrtak vecce u Briselu da se Srbiji pomogne, ali su zatrazili da Beograd snaznije nastavi reforme.
Evropski komesar Oli Ren predlozzio je da Srbija izradi "akcioni plan" za postizanje pune saradnje s Hasskim sudom, a da EU to prati i podrzzava jednim ad-hok telom u kojem bi bili predstavnici predsednisstva Unije, visokog predstavnika Havijera Solane i Evropske komisije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG