Dostupni linkovi

logo-print

LUKSEMBURG


SSefovi diplomatija Evropske unije che u ccetvrtak, na samitu EU, u Briselu, razmotriti podrssku Srbiji, izjavila je na ministarskom sastanku EU u Luksemburgu predsedavajuchi Saveta ministara EU, ssef austrijske diplomatije Ursula Plasnik.
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Havijer Solana. "Za mene, verujem i svakoga u Evropskoj uniji savrsseno je jasno da je Srbija zemlja od kljuccnog znaccaja za stabilnost Balkana, a to znacci i za stabilnost Evrope. Ja chu ucciniti sve ssto mogu da Srbiji pomognem da ide napred demokratskim putem koji vodi u izgradnju institucija. A vechina ljudi u Srbiji, po mom uverenju, tamo zzeli da ide. Mislim da moramo ulozziti sve napore i veoma sam srechan da je predsednisstvo EU nasslo vremena u ccetvrtak uvecce za raspravu o ovom pitanju. Ubedjen sam da je to veoma vazzno pitanje i zzelim da joss jednom naglasim jasno i glasno - Srbija je za mene balkanska zemlja od temeljne vazznosti i bez stabilnosti u njoj biche tessko uspostaviti stabilnost na Balkanu", naveo je visoki predstavnik EU.
Solana je prossle sedmice posetio Beograd.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG