Dostupni linkovi

BEOGRAD


Stručnjaci Instituta iz Wiesbadena nisu saslušani pred Specijalnim sudom u Beogradu jer njemačke vlasti još nisu odlučile kako će oni svjedočiti na sudjenju za ubostvo srpskog premijera Zorana Djindjića, 12. ožujka 2003. Njemački su stručnjaci dostavili sudu izvještaj u kojem potvrdjuju nalaze srpskih stručnjaka, da je pucano iz smjera Ulice admirala Geprata i da su ispaljena dva hica.

NOVI SAD
Bivši i sadašnji direktor Kliničkog centra Novi Sad, Djordje Janjić i Dragomir Damjanov, negirali su danas navode pojedinih medija u Srbiji i Hrvatskoj da je u toj bolnici liječeno 187 hrvatskih ranjenika iz Vukovara, a koji su nestali početkom 1992.
Dragomir Damjanov je kazao da je HTV-ovoj novinarki rekao da je u toj bolnici u skladu sa Hipokratovom zakletvom, liječen svaki ranjenik, bez obzira na nacionalnu pripadnost, ali da ni u jednom trenutku nije spomenuo broj hrvatskih ranjenika. U subotu je HTV otvorila ovu temu, a jučer je objavila i izjavu bivšeg načelnika vojne Kontraobavještajne službe (KOS) Aleksandra Vasiljevića, koji je rekao da "trag vodi" prema bivšem predsjedniku tzv SAO Krajine Goranu Hadžiću i tadašnjem ministru pravde Vojinu Šuši.
XS
SM
MD
LG