Dostupni linkovi

logo-print

MOSKVA


SSef ruske diplomatije Sergej Lavrov potvrdio je u petak da je njegova zemlja predala hasskog optuzzenika Dragana Zelenovicha vlastima Bosne i Hercegovine. "Zelenovich je pre izvesnog vremena uhapssen zbog nezakonitog prelaska granice Rusije. Bio je u zatvoru. Nakon ssto je stigao zahtev za isporuccivanjem Hasskom tribunalu, on je predat zemlji ccije drzzavljanstvo ima, to jest, Bosni i Hercegovini", kazao je Lavrov na konferenciji za novinare.
Zvaniccna Moskva je bila protiv predaje Zelenovicha Tribunalu u Hagu, i zalagala se za dogovor sa vlastima BiH da njima bude izruccen.
Moskovski list Komertsant pisse da bi, ukoliko bi Zelenovich bio joss na njenoj teritoriji, temi nesaradnje Rusije sa tribunalom, o ccemu je u Savetu bezbednosti govorila glavni tuzzilac Karla Del Ponte, bila data posebna pazznja na samitu Grupe 8 u u Sankt Peterburgu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG