Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Bivsi komandant zzandarmerije I penzionirani general MUP-a Srbije Goran Radosavljevic Guri vec izvesno vreme ne nalazi se u zemlji. Ovu informaciju Radiju Slobodna Evropa potrvdio je izvor iz Tuzzilasstva za ratne zloccine u Beogradu koji je zzeleo ostati anoniman. Radosavljevic nije dostupan pravosudnim organima, strahujucci da bi protiv njega mogla biti pokrenuta istraga I optuzznica zbog ratnog zloccina nad trojicom brace Bitici, koji su nakon hapssenja tokom ratnih sukoba na Kosovu 1999. godine ubijeni. U to vreme Goran Radosavljevic Guri bio je jedan od staresina u Specijalnim jedinicama policije.
Tela bracce Bitici, koji su bili pripadnici takozvane Atlantske brigade Oslobodilacke vojske Kosova, pronadjena su 2001. godine u masovnoj grobnici kod Kladova. Americki drzavljani, braca Bitici bili su Albanci poreklom iz Prizrena.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG