Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Skupsstina Srbije konstatovala je danas da je, shodno Ustavnoj povelji, Srbija sledbenik drzzavne zajednice SCG i da je nasledila njen medjunarodno-pravni subjektivitet i medjunarodne dokumente, ukljuccujuchi i rezoluciju 1244 Saveta bezbednosi UN o Kosovu. Odlukom se obavezuju vlada i drugi drzzavni organi da u okviru svojih ustavnih nadlezznosti, u roku od 45 dana, donesu potrebna akta i preduzmu mere radi ostvarivanja medjunarodno-pravnog subjektiviteta.
Cilj Odluke je i da se resse sva sporna pitanja izmedju Srbije, kao drzzave sledbenika i Crne Gore kao osamostaljene drzzave.
Ministar za drzzavnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lonccar izjavio je da Srbija danas nije obnovila svoju drzzavnost jer je ta drzzavnost obnovljena joss pre dva veka i naveo da je Srbija danas samo preuzela drzzavno-pravni kontinuitet drzzavne zajednice.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG