Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Predsednik Vlade Srbije Vojislav Kosstunica rekao je u Beogradu nakon susreta sa visokim predstavnikom Evropske Unije (EU) Havijerom Solanom da nije potrebna pomoch EU pri razdruzzivanju Srbije i Crne Gore.
Kosstunica je izneo niz kritika na raccun EU zbog odnosa prema referendumu u Crnoj Gori i prekida pregovora sa Srbijom povodom Haga.
On je dodao da che ressavanje statusa Kosova biti "veliki, ozbiljan test i za EU".
Pozivajucci Srbiju i Crnu Goru da uspostave konstruktivne odnose, Solana je rekao da mu je Kosstunica jasno stavio do znanja da nije potrebna pomoch u razdruzzivanju SCG i da che se EU u skladu sa tim i
ponassati. Evropska Unija zzeli da izgradi duboke i konstruktivne odnose sa Srbijom, kazao je Solana i naglasio da je mesto Srbije u EU.
On je razgovor sa premijerom Srbije ocenio kao dobar i iskren, ali
povremeno "tuzzan" u kontekstu poslednjih dogadjaja.
Solana se prethodno sastao sa predsednikom Srbije Borisom Tadiccem koji je izjavio da prihvata zvanicne rezultate referenduma u Crnoj Gori i da ocekuje da ce vlade dve drzave narednih dana poceti razgovore o tehnickim pitanjima buducih odnosa.
Solana rekao je da je zadovoljan Tadicevim stavom o referendumu u Crnoj Gori i njegovim zeljama o buducim odnosima sa Crnom Gorom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG