Dostupni linkovi

logo-print

OPATIJA


Zemlje jugoistocne Europe imaju ambiciju da udju u EU, dakle zele stititi civilizacijske vrednosti medu kojima i kulturno nasledje, o cemu ce razgovarati ssefovi drzava na samitu koji ce se u cetvrtak i petak odrzati u Opatiji, rekao je u predsednik RH Stjepan Mesic nakon dolaska u Opatiju.
Istraživanje potencijala za poboljšanje kulturne suradnje u jugoistočnoj Evropi u svrhu promicanja zajedničke baštine biće glavna tema ovog skupa.
Osim Mesicca uccestvovacce predsednici Albanije, Bugarske Georgij Parvanov, Makedonije, Crne Gore i predsedavajuci Predsednistva BiH. Srbiju i Tursku predstavljat ce ministri.
Opatijski samit je nastavak saradnje zemalja jugoistočne Evrope, UNESCO-a i Saveta Evrope u područjima koja nisu striktno politička, a dogovoren je na prošlogodišnjem skupu, održanom u bugarskoj Varni pod nazivom "Kulturni koridori u jugoistočnoj Europi".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG