Dostupni linkovi

BECC


Zamenik specijalnog izaslanika UN za status Kosova Alber Roan i predsedavajuchi dosadassnjih pregovora Prisstine i Beograda rekao je da je danassnja peta runda bila korisna, ali i ukazao da kod dve strane postoje razlike u konceptima zasstite verskog i kulturnog nasledja na Kosovu. Roan je, na konferenciji za novinare, kazao da su se predstavnici
Prisstine i Beograda usaglasili da je neophodna fiziccka zasstita kulturnih i verskih spomenika, koju bi u narednih nekoliko godina obezbedjivale medjunarodne vojne i policijske snage. "Uspostavichemo ekspertsku grupu sastavljenu od predstavnika vlada svih strana, kao i institucija poput UNESKO-a, Saveta Evrope. Ona bi trebalo da utvrdi kriterijume za uspostavljanje zasstitnih zona", objasnio je Roan i dodao da medjunarodna zajednica od Srpske pravoslavne crkve (SPC) occekuje listu potrebnih privilegija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG