Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić izjavio je da "je notorna neistina da ne dopušta formiranje komisije koja će istraživati stradanja Srba u Sarajevu".
Terzić je za "Dnevni avaz" rekao da je jedino ispravno da se formira komisija koja će istražiti stradanja na području cijele BH,no da se Komisiji može dati zadatak da se prvo pozabavi stradanjem gradjana Sarajeva koji su bili izloženi zločinima tokom opsade od 1992. do kraja 1995. godine.

LJUBLJANA
U starom dvorcu Jable kod Mengeša, nedaleko od Ljubljane, danas će svečano biti otvoren Centar za evropsku budućnost namjenjen pomoći i podršci zemljama jugoistočne Evrope i državama susjedima Evropske unije, na njihovom putu u približavanju EU. Ceremoniji otvaranja prisustvovat će šefovi diplomacija država regije i brojni ugledni gosti iz Evrope i svijeta.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG