Dostupni linkovi

logo-print

BERLIN


Crnogorski predsednik Filip Vujanovic ocenio je za nemaccki dnevnik "Tagescajtung" (Tageszeitung), da ce se strasti u Crnoj Gori izazvane neizvesnoscu i velikim ocekivanjima od referenduma o drzavnom statusu stisati. On veruje da nakon referenduma u Crnoj Gori nece biti nemira i sukoba izmedu pristalica i protivnika nezavisnosti.
Vujanovic je rekao da ce Podgorica prvo stupiti u kontakt sa Briselom i Beogradom, navodeci da je crnogorska infrastruktura pripremljena za nezavisnost. On je dodao da Podgorica zzeli da "odnose sa Srbijom uredi u skladu sa evropskim standardima" i da se zalazze za "otvorene granice, slobodni protok kapitala i robe i punu ravnopravnost srpskih gradjana u Crnoj Gori i crnogorskih gradjana u Srbiji".
Vujanovicc je istakao da Crnu Goru vise nece opterecivati ni obustava pregovora o stabilizaciji i pridruzivanju sa Evropskom unijom zbog toga sto nije izrucen optuzeni general Ratko Mladic.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG