Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Predstavnik Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana (Javier) izjavio je danas da che evropska 25-torka u potpunosti posstovati rezultat referenduma u Crnoj Gori. Solana je na konferenciji za novinare istakao da je referendum odrzzan uredno, glatko i bez incidenata i ccestitao je crnogorskom narodu na velikom uccesschu, ssto pokazuje zrelost i odgovornost ljudi u Crnoj Gori. Solana je rekao da joss treba saccekati konaccne rezultate i da che EU naknadno videti kako se mozze na najbolji naccin urediti dalje uccessche Crne Gore u procesu stabilizacije i pridruzzivanja EU. Visoki prestavnik EU je rekao da je sada vazzno da poccnu pregovori izmedju Srbije i Crne Gore o uredjenju njihovih buduchih odnosa, naglasivssi da je jako vazzno da ubuduche njihovi odnosi budu dobri.
Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Shefer izjavio je na zajednicckoj konferenciji za novinare da je odrzzavanje referenduma bilo pozitivno i da treba saccekati konaccne rezultate, ali da joss nije vreme da se NATO posveti pitanju da li i pod kojim uslovima Crna Gora mozze uchi u program "Partnerstvo za mir". Na pitanje da li referendum mozze uticati na rasplet kosovskog pitanja, Shefer je rekao da je to potpuno poseban sluccaj za sebe i da
ta dva pitanja medjusobno nemaju nikakve veze.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG