Dostupni linkovi

BEOGRAD


Crnoj Gori treba cestitati ukoliko su tacni podaci da su gradjani izglasali njenu nezavisnost, rekao je ministar inostranih poslova Drzavne zajednice Vuk Draskovic. Srbija bi tu odluku trebalo da primi potpuno mirno i normalno "i da se okrene sebi", kazao je Draskovic B92.
On je istakao da je ovo jedinstvena prilika za novi pocetak na istorijsko proverenom pobednickom temelju kraljevine Srbije.
Bivsi sef diplomatije, danas zvanicnik Pakta za stabilnost Goran Svilanovic pozdravio je cist rezultat i upozorio da Crna Gora i poslije ovakve odluke njenih gradana nece biti samo jedna od susednih drzava Srbije, vec susedna drzava s posebnim odnosima.
Ministar finansija u Vladi Srbije i celnik G17 Plus Mladan Dinkic izjavio je beogradskom "Blicu" da se volja gradana Crne Gore mora postovati i da je vreme da se Srbija okrene sebi i buducnosti svojih gradana.
U kabinetima predsednika Srbije Borisa Tadica i premijera Vojislava Kostunice saopstile su da ce se javnosti obratiti nakon sto budu poznati zvaniccni rezultati nedeljnog referenduma.
XS
SM
MD
LG