Dostupni linkovi

logo-print

TEHERAN


Brojni iranski zvanicnici negirali su da novi zakon, donesen u iranskom Medzlisu, odredjuje obavezno nosenje znacki za ne-muslimanske gradjane Islamske republike. Vest koja se pojavila u kanadskom listu Nesenel post (National Post) da cce 25 hiljada iranskih Jevreja morati da na ulici nose zzute znaccke, izazvala je burne reakcije kanadske, americke i mnogih zapadnih vlada, isticcucci da to asocira na vreme nacisticcke Nemacke.
Iranski zvaniccnici prokomomentarisali su ovu vest kao jos jednu od provokacija koje su ucestale nakon dolaska tvrdolinijaskog predsednika Mohammeda Ahmadinedzada, poznatog po izjavama u kojima porice Holokaust.
Ostar demanti uputio je i Mauris Mohamed, zastupnik Jevreja u Medzlisu, koji tvrdi da se u iranskom parlamentu raspravljalo iskljucivo o "pogodnoj nosnji za iranske muslimanke".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG