Dostupni linkovi

logo-print

SSARM EL SSEIK


Predsednik Egipta Hosni Mubarak kritikovao je posredno SAD, otvarajucci Svetski ekonomski forum u SSarm El SSeiku. On je apelovao na prevazilazzenje sve vecheg jaza izmedju bogatih i siromassnih zemalja i na blokiranje sve veche pretnje od terorizma. Ssef egipatske drzzave implicitno je optuzzio SAD da primenjuju dvostruke standarde kada je recc o nuklearnom pitanju, rekavssi da ne pominju nuklearni arsenal koji navodno poseduje Izrael, a zzele da osujete nuklearni program Irana.
Mubarak je pozvao Vassington da radi na izgradnji sveta koji che posstovati multilateralne dogovore, rukovoditi medjunarodnim zakonima i koji che izbegavati unilateralne akcije.
On je upozorio da bi insistiranje na ubrzanim demokratskim reformama na Bliskom istoku, moglo uvesti ovaj region u haos, zalazzuci se za postepene promene.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG