Dostupni linkovi

logo-print

NJUJORK


Americcki potpredsednik Dik CCejni (Dick Cheney) zalagao se neposredno posle teroristicckih napada 11. septembra da se Agenciji za nacionalnu bezbednost (NSA) odobri presretanje domachih telefonskih razgovora i elektronske posste bez naloga u sklopu borbe protiv terorizma, pisse danas "Njujork tajms". Pravnici u NSA protivili su se uvodjenju takve mere, tvrdechi da prislusskivanje bez naloga mora biti ogranicceno na medjunarodne komunikacije, i takav stav je tada na kraju prevaganuo, navodi list.
Portparol potpredsednika SAD Li En Mekbrajd nije htela da komentarisse saznanja "Njujork tajmsa", vech je samo rekla da su predstavnici administracije i sam CCejni ranije rekli da se radi o prislusskivanju terorista, a ne gradjana SAD.
I Dzzordzz Buss je jucce ponovio da je telefonsko prislusskivanje americckih drzzavljana sprovodjeno s ciljem da se udje u trag pripadnicima Al kaide. On je rekao da su obavesstajne operacije koje je on odobrio "legalne" i da su cclanovi Kongresa obavessteni o tome.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG