Dostupni linkovi

logo-print

PODGORICA


U Podgorici je u nedelju otvorena nova zgrada Aerodroma Podgorica, u koju je ulozzeno oko 30 miliona evra.
Govorecci na otvaranju, crnogorski premijer Milo Djukanovich je rekao da se radi "o joss jednom u nizu uspessno realizovanih ciljeva Vlade Crne Gore" i da je povratak crnogorskih aerodroma u vlasnisstvo Crne Gore, odnosno njihova kupovina od Jata u aprilu 2003. godine, "bio prelomni trenutak u razvoju vazduhoplovstva" te drzzave cclanice.
Prema njegovim reccima, do tada su bile godine stagnacije, ssto je "joss jedna potvrda da Crna Gora nikada visse ne sme dozvoliti da se o njoj odluccuje izvan Crne Gore".
Prema reccima direktora Milovana Djuricckovica, aerodrom u Podgorici spada u red najsavremenijih i predstavlja kategoriju 4E - ssto znacci da mozze da primi najveche avione i opsluzzi sve potrebe Crne Gore.
Kako je najavljeno, do kraja juna biche otvoren u i rekonstruisani aerodrom u Tivtu, a u naredne dve godine i u Beranama.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG