Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska komisija che naredne sedmice upozoriti Bugarsku i Rumuniju o moguchoj obustavi pomochi ukoliko ne okonccaju reforme pre ulaska u Evropsku uniju, javljaju agencije.
Izvesstaj ne sadrzzi preporuku o tome da li che ove dve zemlje uchi u EU 2007. ili 2008. godine. Izmedju ostalog se navodi da Bugarska i Rumunija nisu formirale agencije za isplatu evropskih subvencija za poljoprivredu.
Evropska komisija cce saopsstiti svoj stav u utorak.

DZAKARTA
Drzzavni tuzzilac Indonezije povukao je optuzznicu protiv bivsseg lidera ove zemlje Suharta za korupciju i ucene. Kao razlog je navedena bolest Suharta, koji je vladao Indonezijom 32 godina. On je drasticcno podigao plate na usstrb politicckih sloboda. Suharto i njegova porodica su optuzzeni da su opljacckali zemlju za 45 milijardi dolara. Bio je prinudjen da se povucce sa vlasti 1998. nakon velikih demonstracija u zemlji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG