Dostupni linkovi

logo-print

DUBROVNIK


Američki potpredsednik Dik Ccejni (Dick Cheney) doputovacce u subotu u trodnevnu posetu Hrvatskoj, tokom koje cce osim susreta sa najvissim zvaniccnicima u Zagrebu, uccestvovati i na sastanku u nedelju u Dubrovniku premijera članica Jadranske povelje - Hrvatske, Makedonije i Albanije - tri zemlje aspirantice za NATO.
Ccejni je najviši zvaniccnik sadassnje americcke administracije koji posećuje Hrvatsku. Pre njega 2004. boravio je ministar odbrane Donald Ramsfeld (Rumsfeld).
Osim cclanstva u NATO-u, jedna od kljuccnih tema bicce i insistiranje Vassingtona da Hrvatska pristane na neizrucivanje Amerikanaca optuzenih za ratne zlocine Medunarodnom kriciviccnom sudu u Hagu. Zagreb je dosada odbijao da parafira ovaj dokument, sledecci liniju Evropske Unije koja je bila jedan od najveccih pobornika osnivanja pomenutog suda.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG