Dostupni linkovi

logo-print

BECC


Predsedavajuchi ccetvrte i poslednje runde pregovora o decentralizaciji na Kosovu Alber Roan izjavio je danas da u razgovorima o formiranju novih opsstina u pokrajini, Prisstina i Beograd nisu postigli kompromis. Medjutim, "dossli smo do dodirnih taccaka", rekao je Roan na konferenciji za novinare u Beccu, na kraju dvodnevnih pregovora o formiranju novih opsstina sa srpskom vechinom.
Roan je preneo da je beogradska delegacija trazzila 14 novih opsstina sa srpskom vechinom, dok su pregovaracci iz Prisstine Srbima ponudili nove opsstine u Ranilugu kod Gnjilana i Graccanici kod Prisstine.
Ponuda Prisstine bila je i prossirenje postojeche opsstine Novo Brdo, dok je za Mitrovicu recceno da treba da ostane jedinstvena sa dve podopsstinske jedinice.
Sledecha, peta runda u okviru direktnih pregovora o statusu Kosova, biche odrzzana 23. maja u Beccu, kada che na dnevnom redu biti zasstita kulturne basstine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG