Dostupni linkovi

PODGORICA


Uhapšen je u Podgorici Dragan Garić, pravni zastupnik stranaka koje se zalažu za zajednicu Crne Gore i Srbije.
Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je objavilo da je osumnjičen za falsifikovanje isprava i kršenje Zakona o biračkim spiskovima odnosno da je protiv njega podneta krivična prijava jer je tokom ovog meseca zvanično zatražio da u birački spisak bude upisano šest osoba pri čemu je, navodi policija, falsifikovao njihova punomoćja. U saopštenju policije su navedene izjave ljudi da nisu zatražili od Garića da ih upiše u birački spisak i da ga ne poznaju, kao i činjenica da je jedna osoba čiji je upis u birački spisak na taj način zatražen još ranije umrla.
Garićevi advokati negiraju da je on to učinio.
Predrag Bulatović, predsednik Socijalističke narodne partije, najjače stranke koja se zalaže za zajednicu Crne Gore i Srbije, zatražio je od visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku Havijera Solana (Javier) da spreći hapšenja pristalica zajednice Crne Gore i Srbije i "širenje straha".
Crnogorski dnevnik "Vijesti" je objavio da je proteklih dana policija počela u Podgorici opsežnu kontrolu dokumenata oko dve hiljade birača koji su proteklih dana upisani u centralni birački spisak.
Demokratska partija socijalista, najjača stranka vladajuće koalicije, hapšenje je prokomentarisala stavom da niko ne može biti iznad zakona.
Birački spisak za glasanje na referendumu o državnom statusu Crne Gore zakazanom za 21. maj trebalo bi da bude zaključen u utorak u ponoć.
XS
SM
MD
LG