Dostupni linkovi

KIJEV


Stranka ukrajinskog predsednika Viktora Juscenka objavila je ce formirati koaliciju s ostalim partijama "narandzaste revolucije", te na taj nacin odbacila mogucnost postizbornog saveza s proruskom Strankom regija, bivseg premijera Viktora Janukovica. "Ovakva koalicija je postojala do pre osam meseci kada se raspala. Problemi zbog kojih je do toga doslo su sad razreseni i naucili smo vazne lekcije. Sto se tice toga koliko ce potrajati ova nova koalicija, verujem da sve zavisi od poverenja, od iskrene vere u vrednosti za koje se zalazemo, ali i od akcija pojedinaca", izjavio je ukrajinski predsednik Juscenko.
Objavljivanje ovog koalicijskog sporazuma znaci da Stranka regija, Viktora Janukovica, iako je osvojila najvise glasova na izborima prosloga meseca (32 posto), nece uci u vladu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG