Dostupni linkovi

logo-print

BUKUREST


Pregovori o jedinstvenom sporazumu o slobodnoj trgovini u jugoistocnoj Evropi pocecce u maju kako bi do kraja ove godine takav ugovor bio sklopljen, saglasili su se u Bukurestu premijeri drzava regije.
U deklaraciji koju su usvojili predsednici Vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Moldavije, Rumunije, Srbije i ssef Misije Ujedinjenih nacija na Kosovu, izrazava se politicka podrsska realizaciji regionalnog sporazuma o slobodnoj trgovini, kroz prosirenje i modernizaciju postojeceg Sporazuma srednjoevropske zone slobodne trgovine (CEFTA). O ovom dogovoru premijer Hrvatske Ivo Sanader kaze:
CEFTA je osnovana 1992, a u njenom su clanstvu bile zemlje koje su 2004. usle u Evropsku uniju. Evropska komisija je inicirala prosirenje jedinstvene zone slobodne trgovine u jugoistocnoj Europi kao pripremni korak za integraciju zemalja regije u Evropsku uniju.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG