Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus izjavio je da je "poslednji momenat" da se sastane Savet za nacioanlnu bezbednost, kako bi se uspostavila civilna kontrola nad svim vojnim i civilnim obavesstajnim sluzzbama. "Apelujem na premijera (Vojislava) Kosstunicu, koji mozze da sazove sednicu Saveta, i na predsednika (Borisa) Tadicha, koji je do sada sabotirao rad (Saveta), ako stvarno zzeli da pomogne vladi, neka se ukljucci u rad saveta", rekao je Labus za B92, govorechi o neophodnosti ispunjavanja obaveza prema Hasskom tribunalu.
Savet je formiran u januaru kako bi koordinirao rad bezbednosnih sluzzbi, ali se nikada nije sastao jer je Tadich zatrazzio od vlade da preispita odluku o formiranju. On je zahtevao da predsednik Srbije predsedava savetom, a ne da se na ccelu tela smenjuju naizmeniccno predsednik i premijer.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG