Dostupni linkovi

logo-print

BRISEL


Poverenik EU za prosirenje Olli Rehn upozorio je da "neodgovorne" izjave o ogranicenim mogucnostima za prijem novih clanica u Uniju ugrozavaju razvoj demokratije i podsticu nacionalizam u zemljama zapadnog Balkana.
U intervjuu za Rojters, Ren je istakao da biilo potpuno neodgovorno poljuljati posvecenost Unije zapadnom Balkanu "sada kada je stabilizovan najnestabilniji dio Evrope" .

KABUL
Afganistanac Abdul Rahman koji se preobratio na hrissccanstvo pusten je iz zatvora i nalazi se na tajnoj lokaciji. Po talibanskim zakonima koji su jos na snazi u Afganistanu, Rahmanu je pretila smrtna kazna. Predstavnik UN-ove misije u Afganistanu Adrian Edwards je izjavio da je Rahman zatrazio politicki azil.
Italijanski ministar spoljnih poslova Djanfranko Fini kazao je da ce od vlade zatraziti da se Rahmanu odobri politicki azil u Italiji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG