Dostupni linkovi

logo-print

PRIŠTINA


Zamjenik specijalnog izaslanika UN za status Kosova Albert Rohan, koji predsjedava sastancima srpskih i albanskih pregovarača u Beču, dolazi danas u Prištinu gdje će se večaras sastati sa kosovskim pregovaračkim timom. Rohan je kazao da su obje strane dobile dokument o dosadašnjem tijeku razgovora, i prijedlog kako sporne teme riješiti.
Pregovori o decentralizaciji Kosova trebali bi biti nastavljeni 3.
travnja u Beču.

SPLIT
Hrvatska akademska udruga (HAU) iz Splita uručit će danas Nacionalno priznanje "Osoba dijaloga - osoba godine" za 2004. - bivšem češkom predsjedniku, disidentu i piscu Vaclavu Havelu i za 2005. - hrvatskoj književnici Vesni Krmpotić.
Navedeno je kako je Havel "osoba koja na uvjerljiv način širi dijalog i kulturu na međunarodnom planu", dok se Vesna Krmpotić godinama zauzima za kulturu dijaloga.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG