Dostupni linkovi

DEN HAAG


Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte u srijedu 29. ožujka dolazi u dvodnevni posjet Banja Luci i Beogradu. Nakon razgovora sa premijerom RS Miloradom Dodikom i predsjednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, del Ponte će u Bruxellesu podnjeti izvještaj o suradnji BH i SiCG sa Medjunarodnim tribunalom za ratne zločine.
Savjetnik glavne haške tužiteljice Anton Nikiforov je izjavio da Haški tribunal ima informacije koje potvrđuju da se Ratko Mladić i Radovan Karadžić kriju u Državnoj zajednici SiCG ili Bosni i Hercegovini, prenose beogradske "Večernje novosti".

SARAJEVO
U Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH prikupljeno dovoljno potpisa za inicijativu o smjeni aktuelnog predsjednika Federacije BiH Nike Lozančića. Prikupljanje potpisa bit će organizirano i u Domu naroda Federalnog parlamenta.
Incijativu za smjenu Nike Lozančića pokrenuo je Klub zastupnika Socijaldemokratske partije ,a da bi mogla biti upućena Ustavnom sudu Federacije BiH, koji odlučuje o smjeni predsjednika Federacije, potrebno je da je podrže dvije trećine članova oba doma federalnog parlamenta.
XS
SM
MD
LG