Dostupni linkovi

BUJANOVAC


Lokalna vlast u Bujanovcu ussla je prossle nocci u prostorije odeljenja Vojnog odseka i Narodne odbrane, promenivssi brave na vratima kancelarija. Pukovnik Petar Jovanovich, naccelnik Vojnog odseka u Vranju, kome pripada odeljenje u Bujanovcu, izjavio je da je sve uradjeno po naredbi predsednika opsstine Nagipa Arifija. Arifi je odbio da komentarisse noccassnja zbivanja.
Potpredsednik Koordinacionog centra Vlade Srbije za ovo podruccje Ninoslav Krsticc kazze da nema razloga za dramatizovanje. "Sluzzbena lica Vojske Srbije i Crne Gore u uniformama usla su prostorije Vojnog odseka, koje se nalaze u zgradi Skupsstine opsstine, ne obrativssi se predsedniku, ssto je osnovni kuccni red. Oni su pocceli da prave novi razmesstaj stvari. To je izazvalo revolt ccelnih ljudi opsstine, koji su tokom nocci promenili bravu. Nakon razgovora sa gospodinom Arifijem, sve je vracceno u prvobitno stanje i zaposleni u Vojnom odseku nastavili su svoj posao", kazao je Ninoslav Krsticc za Radio Slobodna Evropa.
Albanci iz Bujanovca, Presseva i Medvedje od 1990. godine odbijaju pozive za regrutaciju i sluzzenje vojnog roka u Vojsci Srbije i Crne Gore.
XS
SM
MD
LG