Dostupni linkovi

logo-print

HAG


Srbija i Crna Gora nastavila je danas pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu odbranu od tuzzbe BiH za genocid iskazom prvog svedoka, bivsseg premijera Republike Srpske Vladimira Lukicha. On je govorio o odnosu politicckih vodjstava tadassnje SR Jugoslavije i Republike Srpske i pregovorima u Dejtonu, gde je bio prisutan kao ekspert iz RS.
Danas che svedocciti i bivssi potpredsednik vlade RS Vitomir Popovich o zloccinima tokom rata u BiH, kao i odnosima lidera na Palama i u Beogradu. Popovich je, inacce, ombdudsman BiH. Sutra che u odbranu SCG svedocciti bivssi komandant Unprofora, penzionisani britanski general Majkl Rouz (Michael Rose) i francuski
demograf ZZan-Pol Sardon (Jean-Paul). Dokazni postupak SCG biche okonccan iskazom Dragoljuba Michunovicha u utorak, 28. marta.
Nekadassnji predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilicc nije dao jucce iskaz, jer, kako je obrazlozzio, neophodno mu je pisano odobrenje Vrhovnog saveta odbrane, mada je prethodno oslobodjen obaveze ccuvanja drzzavne tajne.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG