Dostupni linkovi

logo-print

BANJA LUKA


Srpski cclan Predsednisstva BiH Borislav Paravac izjavio je danas da che sudski epilog tuzzbe BiH protiv Srbije i Crne Gore (SCG) pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu, bez obzira kakav bio, zakomplikovati odnose unutar BiH, ali i njne odnose sa susednim zemljama.
Obrachajuchi se poslanicima u parlamentu Republike Srpske (RS) povodom tuzzbe BiH protiv SCG, on je rekao da je podnossenjem ove tuzzbe grubo prekrssen Ustav BiH, isticcuchi da je tuzzba nelegalna i nelegitimna, jer to "nije tuzzba BiH, vech jednog njenog dela i jednog naroda".
Paravac je pre nekoliko dana inicirao usvajanje deklaracije o potrebi diplomatskog ressenja ovog spora, koju su potpisali svi srpski predstavnici u zajednicckim institucijama BiH. Occekuje se da ovaj dokument usvoji i Skupsstina Republike Srpske.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG