Dostupni linkovi

logo-print

ZZENEVA


Pet osoba u Azerbejdzanu umro je od pticcjeg gripa, saopsstila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO). Kako se navodi u saopsstenju SZO, uzeti su uzorci od 11 pacijenata zbog sumnji da su zarazzeni visoko patogenim tipom virusa H5N1, koji su upucheni u glavnu laboratoriju u Velikoj Britaniji. Prisustvo tog virusa utvrdjeno je u sedam sluccajeva, od kojih je pet imalo smrtni ishod. Jedno lice se oporavilo dok je drugo u kriticcnom stanju. U okviru akcije suzbijanja ssirenja bolesti unissteno je 200 miliona ptica. Portparol Svetske zdravstvene organizacije Kristina Salvi izjavila je medjutim da nema razlloga za paniku, jer se virus ne prenosi medju ljudima.
Svetska zdravstvena organizacija objavila je da su od pticcjeg gripa u svetu do sada umrle 103 osobe, a 184 ih je zarazzeno.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG