Dostupni linkovi

logo-print

HAG, BEOGRAD


Bivssi predsednik SR Jugoslavije Zoran Lilich neche u sredu svedocciti pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu kao prvi svedok odbrane SCG od tuzzbe za genocid koju je 1993. podnela BiH, potvrdio je najvissi sud UN. Lilich je trazzio da se o njegovom svedoccenju, pre nego ssto dodje u Hag, "izjasni drzzava". Lilich je, inacce, isti zahtev imao i pre nego ssto je svedoccio na sudjenju Slobodanu Milossevichu pred Hasskim tribunalom. On je uz obavezujuchi nalog za svedoccenje doveden pred sud, gde je objasnio zassto ne mozze da svedocci, a zatim se vratio u Beograd. Kasnije je, medjutim, svedoccio tokom dokaznog postupka optuzzbe.
Umesto Lilicha, kao svedok SCG pred Medjunarodnim sudom pravde u ccetvrtak, 23. marta, pojaviche se bivssi premijer Republike Srpske Vladimir Lukich.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG