Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD/PODGORICA


Predsednik Upravnog odbora Udruzzenja javnih radio televizija Srbije i Crne Gore (UJRT) Aleksandar Tijanich saopsstio je u nedelju da neche verifikovati nastup podgoriccke grupe "No nejm (No Name)" na predstojechoj "Evropesmi".
Posle danassnjeg zahteva generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Radovana Miljanicha da verifikuje nastup "No nejma" 20. maja u Atini, Tijanich je konstatovao da su predstavnici RTV Crne Gore "ostali pri zahtevu da potpisom ozvanicci occigledno krssenje Pravilnika (takmiccenja)". Prema Tijanicevim reccima, vidljivo je i jasno svima da vech drugu godinu za redom na takmiccenju predstavnici RTV Crne Gore priredjuju skandal, ovaj put tako ssto su dali nula poena prvoplasiranim pesmama koje predstavljaju Radio-televiziju Srbije.
Generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Radovan Miljanich u pismu Tijanichu ponovio da Crna Gora ne prihvata predlog da se ponovi izbor po novim pravilima, "jer je pobednik poznat i legitiman".
Na takmiccenju za pesmu koja che predstavljati SCG na Europesmi odrzzanom 11. marta u Beogradu pobedila je podgoriccka grupa "No nejm". Glasanje su, medjutim, osporili predstavnici Srbije ocenjujuchi da je zziri iz Crne Gore glasao pristrasno, zbog ccega je Tijanich odbio da potpisse odluku o predstavniku drzzavne zajednice na takmiccenju u Atini.
Tijanich je predlozzio da se odrzzi novo izborno takmiccenje sa po pet prvoplasiranih izvodjacca na kvalifikacionim festivalima u Beogradu i Podgorici, ssto je crnogorska strana odbila.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG