Dostupni linkovi

logo-print

HAG/ BEOGRAD


Slobodan Milossevicc bicce sahranjen u Beogradu po zzelji porodice, izjavio je njegov sin Marko. "On je bio lider Srbije i Jugoslavije i bez ikakve diskusije njegovo mesto je u glavnom gradu," rekao je Marko Milossevicc ruskoj ORT drzzavnoj televiziji. On je medjutim ostavio moguccnost da njegov otac bude privremeno sahranjen u Moskvi, ako beogradske vlasti ne budu garantovale Milossevicevoj supruzi Mirjani Markovicc da necce biti uhapssena. "Izgubio sam oca, ne bih zzeleo da ostanem i bez majke" izjavio je Marko Milossevicc.
Milosseviccev advokat Zdenko Tomanovicc obavestio je medjuvremenu o tome Vladu Srbije o zahtevu porodice da Milossevich bude sahranjen uz drzzavne poccasti. Posmrtne ostatke preuzecce Milosseviccev sin Marko u toku dana ili sutra.
Holandska ambasada u Moskvi mu je danas popodne odobrila vizu, kao i i ccetvorici ruskih lekara, koji che u Hagu pregledati Milossevichevo telo.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG