Dostupni linkovi

logo-print

MOSKVA/HAG


Rusija ne veruje u potpunosti rezultatima autopsije Milosseviccevog tela, izjavio je ministar inostranih poslova Sergej Lavrov i zzeli da possalje lekari iz Moskve koji bi ponovo izvrssili obdukciju. On je kazao da je Rusija uznemirena zbog odbijanja Hasskog tribunala da dozvoli Milosseviccu leccenje u Moskvi. "Ako se nama nije verovalo, onda i mi imamo pravo da sumnjano u one koji su izvrssili autopsiju", izjaivo je Lavrov.
Hasski tribunal je saopsstio u nedelju vecce da je obdukcija pokazala da je Milossevich umro od "infarkta miokarda" kao posledica njegova dva ranija srccana oboljenja
Nacionalni savet SCG za saradnju sa Medjunarodnim tribunalom saopsstio je u nedelju vecce u Hagu da je po missljenju eksperata iz Srbije, koji su neposredno nadzirali obdukciju, "ceo postpupak obavljen veoma profesionalno".
Obdukciju tela Slobodana Milossevich su obavili dva sudska patologa i jedan neuro-patolog iz Holandije, dok su ccitavu proceduru nadgledali patolog iz Belgije i dva eksperta sa Vojno-medicinske akademije u Beogradu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG